امیر
دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش در آستانه هفتم آذر (روز
نیروی دریایی) در اولین نشست خبری خود که در ستاد فرماندهی این نیرو برگزار
شد، با اشاره به تبیین عملکرد و برنامههای نیروی دریایی ارتش در دوره
جدید فرماندهی این نیرو، اظهار کرد: همه ما به موضوع قدرت ملی آشنایی داریم
و میدانیم مهمترین بحث در اقتدار ملی بازدارندگی است و رسانهها نوک این
پیکان هستند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تأکید کرد: اقتدار و قدرت ملی بدون حضور "رسانههای هوشمند" یک خلا جدی را احساس میکند.
وی با تأکید بر اینکه روز نیروی دریایی، روز بزرگی است که در ۶۷ روز از جنگ تحمیلی برای ایران پیروزی بزرگی را حاصل کرد، گفت: عراق در آن زمان که تصور میکرد ایران اسلامی به دلیل خروج مستشاران خارجی تضعیف شده با چراغ سبز استکبار جهانی به ایران حمله کرد.
امیر دریادار خانزادی تصریح کرد: دشمن در آغاز دفاع مقدس قصد غافلگیری ایران را داشت؛ اما با استناد به اسناد میبینیم که نیروی دریایی با هوشمندی در دریا غافلگیر نشد و همین موضوع را میتوان کلید پیروزی دریایی ایران دانست.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه در آن زمان ۲ بندر فعال داشتیم و تمام صادرات و واردات از آنها انجام میشد، گفت: دشمن تصور میکرد، میتواند با عملیاتی غافلگیرانه این بندر را تصرف و به سمت آبادان برود و بعد از یک هفته ایران فتح کند، البته اگر به شرایط آن زمان نگاه کنیم، میبینیم استراتژی دشمن غلط نبود؛ آنها قصد داشتند اقتصاد ایران را به زانو درآورند اما اشتباهی بزرگ انجام دادند. آنها شهر خرمشهر را بمباران و تمام زیر ساختها را نابود کردند؛ اما با این وجود تفنگداران نداجا و مردم مقاومت کردند و محاسبات دشمن را به هم ریختند و حمله برق آسای دشمن از بین رفت.
وی تأکید کرد: نیروی دریایی در عملیاتهای متعددی شرکت کرد؛ اما آنچه باعث شد تا امام راحل (۷ آذر) را روز نیروی دریایی نامگذاری کنند، "عملیات مروارید" بود. در این عملیات دو سکوی نفتی عراق مورد هدف قرار گرفت و صادرات نفت دشمن قطع شد و اگر حمایت استکبار جهانی نبود عراق توان ادامه جنگ را نداشت. نیروی دریایی در همین زمان ماموریت اسکورت کشتی های تجاری را انجام داد و در آن زمان حدود ۱۰ هزار کشتی تجاری را طی ۱۵۰ عملیات اسکورت کرد که این کار منجر به تأمین حدود ۳۰۰ تن از اقلام اساسی کشور شد.